Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@16:05:22 GMT

چگونه گاهشماری شمسی را به میلادی تبدیل کنیم

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۵۰۴۲

چگونه گاهشماری شمسی را به میلادی تبدیل کنیم

ایسنا/مرکزی بشر از هزاران هزار سال پیش و با آغاز فعالیت کشاورزی به استفاده از گاهشماری برای شمردن روزها روی آورد. در طول سال‌ها و با توجه به گردش ماه و خورشید و زمین، گاهشماری های مختلفی در گوشه و کنار دنیا رواج پیدا کرد. پیشینه گاهشماری و تقویم در هر ناحیه جغرافیایی جدا از مسائل نجومی به فرهنگ و دین و آیین و رسوم مردم آن ناحیه بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزاران سال بعد از ایجاد نخستین تقویم‌ها و با گسترش هرچه بیشتر ارتباطات، کم‌کم کشورهای مختلف جهان تصمیم به استفاده از یک گاهشماری واحد گرفتند. این گاهشماری واحد، گاهشماری میلادی است. امروز تقریبا در تمامی کشورهای جهان گاهشماری میلادی به‌ عنوان گاهشمار رسمی پذیرفته ‌شده است.

در حقیقت تنها در چهار کشور از جمله کشور خودمان از این گاهشماری به صورت رسمی استفاده نمی‌شود. هرچند که در کشور ما گاهشماری میلادی گاهشماری رسمی نیست، اما در شرایط و موقعیت‌های بسیاری نیاز است تا تاریخ را از گاهشماری رسمی خود یعنی هجری خورشیدی به میلادی تبدیل کنیم.

برای تبدیل تاریخ بین این دو گاهشماری می‌توان از ابزارهای آنلاین مخصوص این کار استفاده کرد. برای مثال 8 باکس تبدیل تاریخ شمسی به میلادی را در ابزاری با همین نام فراهم کرده است. 8باکس سرویسی آنلاین است که در زمینه‌های مختلف از قبیل تاریخ و تقویم، نقشه و تبدیل واحد و ... ابزارهای متفاوتی را فراهم کرده است که بسته به نیاز خود می‌توانید از آنها استفاده کنید.

با استفاده از ابزار تبدیل تاریخ موجود در این سایت می‌توانید تاریخ را در گاهشماری های هجری خورشیدی، میلادی و قمری به یکدیگر تبدیل کنید. برای این کار کافی است پس از تعیین کردن نوع تبدیل خود در پنجره کشوییِ ابزار، تاریخ مورد نظر را در گاهشماری مبدأ وارد کنید. پس از کلیک بر روی محاسبه، تاریخی را که وارد کرده‌اید در دو گاهشماری دیگر و در دو فرمت مختلف خواهید دید.

اگر نخواهید برای این تبدیل از ابزارهای مخصوص به آن استفاده کنید، در این صورت باید دست به دامان محاسبات ریاضی شوید که اندکی پیچیده است. البته خود محاسبات پیچیده نیست و به سه عمل ریاضی جمع و ضرب و تفریق محدود می‌شود، اما شمردن روزها و سال‌ها و بویژه سال‌های کبیسه در این شیوه کمی ممکن است به طول بینجامد.

برای تبدیل کردن تاریخ از یک گاهشماری به گاهشماری دیگر با استفاده از این شیوه باید در ابتدا تعداد روزهای رفته از مبداء تاریخ در گاهشماری مبداء را حساب کنید. برای مثال فرض کنید می‌خواهید بدانید 99/1/1 معادل با چه روزی در گاهشماری میلادی است.

برای این کار ابتدا باید حساب کنید که از سال صفر تا این تاریخ چند روز می‌شود. برای شمارش روزها حواستان به سال‌های کبیسه هم باشد. به طور متوسط هر چهار سال یک‌بار یک سال کبیسه داریم. اما در دوره هایی با 29 سال، 33 یا 37 سال ممکن است یک کبیسه پنج ساله هم داشته باشیم. کبیسه پنج ساله یعنی پس از پنج سال 365 روزه یک سال 366 روزه داریم.

پس از به دست آوردن تعداد روزها، آن را با عدد 226899 جمع بندید، این عدد در حقیقت اختلاف روزهای میان مبداء تاریخ در گاهشماری شمسی و گاهشماری میلادی است. حاصل جمع بیانگر تعداد روزهایی است که از مبداء تاریخ در گاهشماری میلادی گذشته است. حال با تقسیم تعداد کل روزها به سال و ماه می‌توانید تاریخ میلادی معادل را به دست آورید. در این مرحله حواستان به کبیسه‌های موجود در گاهشماری میلادی نیز باشد. این شیوه البته با مقداری خطا نیز همراه است.

اگر بخواهید صرفا سال میلادی و سال شمسی را به هم تبدیل کنید، می‌توانید از روش ساده‌تری استفاده کنید.

اگر تاریخ شمسی مورد نظر شما بین اول فرودین تا دهم دی است، عدد 621 را به سال شمسی اضافه کنید، در این صورت سال میلادی معادل را خواهید داشت. اگر تاریخ شمسی مدنظر شما بین یازدهم دی ماه تا آخر اسفند است عدد 622 را به سال شمسی بیفزایید.

برای مثال فرض کنید می خواهیم بدانیم 30 اردیبهشت ماه سال 73 معادل با کدام سال میلادی می‌شود. با اضافه کردن 621 به 1373 به عدد 1994 می رسیم. می توانید درستی شیوه فوق را با استفاده از یکی از ابزارهای آنلاین مبدل تاریخ بسنجید.

اگر سالی که می‌خواهید از شمسی به گاهشماری میلادی تبدیل کنید، سالی کبیسه است؛ در این صورت در فرمول گفته شده، دهم دی را به یازدهم و یازدهم دی را به دوازدهم تغییر دهید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی تقویم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف شمشیر کمیاب ۱۰۰۰ ساله

نتایج تحقیقات جدید نشان داد که یک شمشیر کمیاب که لقب «اکس‌کالیبور» به آن داده شده است و در «والنسیا»، شهری واقع در اسپانیا کشف شده است، در حقیقت یک هزار سال قدمت دارد و این یعنی؛ این شمشیر آخرین‌بار زمانی از قبضه خارج شده است که بخش زیادی از اسپانیا تحت حکمرانی مسلمانان بوده است.

به گزارش ایسنا، «لایوساینس» در این‌باره نوشت، این شمشیر آهنین ۴۶ سانتی‌متری در سال ۱۹۹۴ درحالی داخل یک گور پیدا شد که به صورت عمودی در آن قرار داده شده بود و به همین دلیل به یاد شمشیر افسانه‌ای پادشاه «آرتور» لقب «اکس‌کالیبور» به این شمشیر داده شد. بر اساس داستان‌های قرون وسطایی، پادشاه «آرتور» این شمشیر را که به صورت عمودی داخل یک سنگ بود از آن بیرون کشید و به تاج و تخت بریتانیا رسید.

شمشیر والنسیا در خانه‌ای متعلق به دوران اسلامی پیدا شد. مقامات شهر والنسیا در بیانیه‌ای اعلام کردند که دسته شمشیر با صفحات برنز تزئین شده و دارای انحنا‌هایی است که کار با شمشیر را راحت‌تر می‌کند.

حتی با وجود اینکه شمشیر در یک محوطه متعلق به دوران اسلامی کشف شده است، یک ویژگی آن تعیین قدمت را دشوار می‌کرد؛ خمیدگی شمشیر کمی به سمت نوک شمشیر است که این ویژگی در شمشیر‌های ساخته شده توسط «ویزیگوت»‌ها که از سال ۴۱۸ تا ۷۱۱ میلادی بر اسپانیا حکومت می‌کردند نیز دیده می‌شود. در نتیجه این ابهام مطرح شده بود که آیا این شمشیر مربوط به دوران ویزیگوتی است یا اسلامی؟!

برای پاسخ دادن به این سوال، یک باستان‌شناس از «دانشگاه گرانادا» تحقیقاتی را برای تعیین قدمت این شمشیر آغاز کرد و با بررسی فلزکاری و رسوب به جای مانده در آن، به این نتیجه رسید که قدمت این شمشیر به قرن دهم میلادی بازمی‌گردد. همچنین مشخص شد که اندازه شمشیر برای اینکه توسط یک سوارکار مورد استفاده قرار بگیرد، تعیین شده بود.

دیگر خبرها

  • کشف شمشیر کمیاب ۱۰۰۰ ساله
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله در اسپانیا
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • واژگونی رانا در شهرستان اردل با پنج مصدوم
  • اعلام نفرات برتر لیگ دو‌و‌میدانی شهید شمسی‌پور + اسامی
  • رقابت ۸۰ دونده مستعد استان همدان در لیگ دو و میدانی شهید شمسی پور
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • 15 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟