Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد «سید حسن شکوهی یزدی» سخنور و روزنامه نگار یزدی که در میان بزرگان ادب پایتخت ملقّب به «امیر الشّعراء» بود، از بنیانگذاران نخستین انجمن ادبی رسمی یزد است؛ انجمنی که از آثار نیک آن به غیر از رشد و تعالی فرهنگ و ادب یزد و پرورش شعرا، چاپ کتاب ارزنده و به یادماندنی «تاریخ یزد» اثر عبدالحسین آیتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حسین مسرّت» پژوهشگر و نویسنده یزدی در گفت و گو با ایسنا از «میرزا سید حسن شکوهی» به عنوان یکی از مشاهیر به نام استان یزد در حوزه سخنوری و روزنامه نگاری یاد کرد و گفت: وی فرزند سیّد علی ملک السّادات از اعیان میان کوه که سمت نیابت حکومت را در آن ولایت داشت و از نوادگان میرزا علی نقی وقت السّاعتی از عالمان و فقهیان نام‌بردار یزد در عصر قاجار بود که در مدرسۀ شاهزاده محمّدولی میرزا (مدرسۀ امام خمینی کنونی) جنب چهارسوق یزد تدریس می کرد.

وی ادامه داد: سید حسن در سال ۱۲۷۱ هجری شمسی در روستای بنادک سادات منطقه میان کوه یزد از توابع شهرستان مهریز به دنیا آمد.

این پژوهشگر فرهنگی استان یزد با بیان این که شکوهی برای فراگیری دانش راهی یزد شد و مقدّمات علوم قدیمه را در مدرسۀ خان یزد و عروض و قافیه را نزد استادان فن بویژه غلامحسین شارق یزدی فرا گرفت، عنوان کرد: او از ۱۵ سالگی شعر می سرود و به زودی و با این که جوان بود، سرآمد سخنوران یزد شد.

وی اضافه کرد: شکوهی در یزد ازدواج کرد و داماد سیّد ابراهیم افصح الملک یزدی از شاعران نامدار یزد شد.

به گفته‌ی مسرت، شکوهی صاحب امتیاز مجلّۀ ادبی باران بهار بود که شمارۀ نخست آن در فروردین ۱۲۹۹ شمسی  در چاپخانۀ سنگی مدرّسی شهر یزد چاپ  شد.

 وی با اشاره به این که شکوهی پس از مدّتی همزمان با نهضت تجدد خواهی  ایرانیان برای ادامۀ تحصیل به تهران رفت، خاطرنشان کرد: او در انجمن ادبی تهران به ریاست محمّدهاشم میرزا افسر (شیخ الرئیس) که از انجمن های ادبی نامی تهران بود، عضو شد و آثارش را در نشریات تهران، کرمان، شیراز، خراسان و یزد به چاپ رساند.

مسرت در ادامه بیان کرد: چندی نگذشت که بر اثر نبوغ و نام آوری و سرایش چکامه های شور انگیز، در میان بزرگان ادب پایتخت، ملقّب به «امیر الشّعراء » شد به طوری که «سعید نفیسین به نیکی از وی یاد کرده و گفته است: «در یزد، تنها نام شکوهی و افصح الملک در مجامع ادبی تهران برده می شود».

وی ضمن بیان این که شکوهی در سال ۱۳۰۰ شمسی به استخدام وزارت مالیه (دارایی) در تهران در آمد، گفت: او در تهران نیز مبادرت به چاپ جرایدی به نام های «باران» (۱۳۰۱ تا ۱۳۰۲) و «پیام» (۱۳۰۱) کرده بود. 

محقق و نویسنده فرهنگ عامه یزد به رجعت شکوهی به یزد در سال ۱۳۰۶ هجری شمسی  اشاره و اذعان کرد: او بعدها تا سمت معاونت ادارۀ دارایی یزد هم رسید. 

وی یادآور شد: شکوهی در سال ۱۳۱۵ شمسی با یاری آیت الله حاج شیخ محمود فرساد و تنی چند از سخنوران نامی یزد، نخستین انجمن رسمی ادبی یزد را بنیان نهاد که از جمله اعضای ثابت این انجمن ادبی می توان به  آیت الله حاج شیخ محمود فرساد، حجّت الاسلام حاج سیدعلی محمّد وزیری، حجّت الاسلام حاج سیّد محمّدرضا امامیان میبدی، خدارحم دینیاریان، غلامرضا مرشد، سیدحسن شکوهی، عبدالحسین آیتی یزدی، سیدعلی افصح زاده، جلال بقایی نائینی، سهراب خسروی، حجّت الاسلام محمّدعلی عالمی(صمصام)، غلامعلی رئیس فرهمند، محمّدحسین ناصر ترک و  عبدالحسین میبدی، اشاره کرد.

وی با بیان این که جلسات انجمن از آغاز تا سال ۱۳۲۷ شمسی، هر دوشنبه شب در خانۀ آیت الله فرساد در کوی گازرگاه، جنب حسینیۀ گازرگاه برپا بود، افزود: البته این جلسات از سال ۱۳۲۷ تا ۱۳۳۳ (زمان درگذشت شکوهی) در خانۀ وی واقع در پشت مسجد جامع،  جنب آب انبار وزیر برپا بود.

مسرت ابراز کرد: خانۀ شکوهی که حدود ۱۱۰ سال قدمت دارد و گویا پیش تر متعلق به حجّت الاسلام وزیری بوده، در تاریخ ۱۱/۵/ ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۶۶۵ به‌عنوان یکی از آثار ملّی ایران به ثبت رسیده  و اکنون محلّ پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی یزد است.

وی ادامه داد: جلسات انجمن پس از سال ۱۳۴۲ شمسی به صورت دوره ای در خانۀ شاعران و ادبا برگزار می شد و تا سال ۱۳۵۷ برقرار بود.

وی از آثار نیک این انجمن، به غیر از رشد و تعالی فرهنگ و ادب یزد و پرورش شعرا، چاپ کتاب ارزنده و به یادماندنی «تاریخ یزد» اثر عبدالحسین آیتی بود. 

این نویسنده یزدی، شکوهی را جزء آن دسته از شاعرانی خواند که تنها از یزد در تیر ۱۳۲۵ شمسی در نخستین کنگرۀ نویسندگان و شاعران ایران و شوروی که از سوی انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی برپا شده بود، در تهران شرکت کرد. ( البته عبّاس فرات یزدی هم بود، ولی او از تهران شرکت کرده بود) و اشعاری از او در کتابی که به نام کنگره چاپ شده، آمده است.

 مسرت گفت: شکوهی در همۀ فنون شعر زبردست بود و در سرودن اشعار ملّی و میهنی مهارتی قابل تحسین داشت. او در سرودن مادّه تاریخ هم استاد بود و چند مادّه تاریخ در بارۀ ساخت دبیرستان ایرانشهر یزد، کهن ترین دبیرستان یزد در  سال ۱۳۱۶ شمسی، درگذشت حسین خان صبا مدیر روزنامۀ ستارۀ ایران (۱۳۴۳قمری)، درگذشت افصح الملک (۱۳۴۵قمری)، درگذشت شیخ الرئیس افسر (۱۳۲۰شمسی)، درگذشت میرزا یحیی دولت آبادی سیاست مدار مشروطه خواه (۱۳۵۸قمری)، درگذشت درویش نوازندۀ ایرانی (۱۳۴۵قمری) و ساخت بنای یادبود وحشی بافقی بوسیلۀ امیرحسین خان بختیاری (حاکم یزد) در سال ۱۳۳۸ قمری دارد.

وی در مورد بنای یادبود وحشی بافقی توضیح داد: از این بنا اکنون نشانی نیست و سالیان بعد به وسیلۀ مدبّرالسلطنۀ نوری، حاکم یزد ویران شد ولی مکان آن هم اکنون مرکز سرمایه گذاری یزد و روبروی خیابان فرمانداری است.

مسرت در ادامه نیز اعلام کرد: دیوان اشعار شکوهی به وسیلۀ فرزندش سید محمّد شکوهی، راهنمای تعلیماتی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد در سال ۱۳۴۶ شمسی در چاپخانۀ گلبهار یزد چاپ شد. 

  این پژوهشگر یزدی در پایان با بیان این که شکوهی سرانجام در ۲۸/۸/ ۱۳۳۳ هجری شمسی در شهر یزد بر اثر بیماری طولانی قلبی درگذشت و در مدرسۀ رکنیّه (بقعۀ سید رکن الدّین حسینی) واقع در حسینیۀ وقت السّاعۀ یزد به خاک سپرده شد، به ماده تاریخ سرده شده توسط آیت الله فرساد در وصف او اشاره کرد و گفت:

چون از جهان به در شد، بحر ادب، شکوهی                         تاریخ فوت او پرسیدم از گروهی

ناگه «یکی»  بیامد وآنگه به پاسخم گفت:                       «واحسرتا ندارد بزم ادب، شکوهی»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حسين مسرت روزنامه نگار مشاهير يزد حج ت الاسلام انجمن ادبی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت

مجتمع فنی تهران پایتخت یک مرکز آموزشی کاملا تخصصی در زمینه مکانیک خودروها است که با بیش از ۱۵ سال سابقه فعالیت، به یکی از برترین مراکز آموزش مکانیک خودرو در ایران تبدیل شده است. این مجتمع با استفاده از تجهیزات مدرن و اساتید مجرب، دوره های آموزشی متنوعی برای علاقمندان به این حوزه ارائه می دهد.

آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت

مجتمع فنی تهران پایتخت یک مرکز آموزشی کاملا تخصصی در زمینه مکانیک خودروها است که با بیش از ۱۵ سال سابقه فعالیت، به یکی از برترین مراکز آموزش مکانیک خودرو در ایران تبدیل شده است. این مجتمع با استفاده از تجهیزات مدرن و اساتید مجرب، دوره های آموزشی متنوعی برای علاقمندان به این حوزه ارائه می دهد.

در این مجتمع، دوره های آموزشی مکانبک خودرو شامل مباحث مختلفی از جمله تعمیرات مکانیک خودرو، آموزش برق خودرو ،آموزش تعمیرات ایسیو خودرو می باشد. با حضور در این دوره ها، شرکت کنندگان مهارت های لازم برای تعمیر و نگهداری خودروها را یاد می گیرند و می توانند به عنوان یک تکنسین ماهر در این حوزه فعالیت کنند.

بنابراین، مجتمع فنی تهران پایتخت با ارائه دوره های آموزشی متنوع و کیفیت بالا، به علاقمندان به مکانیک خودروها فرصتی عالی برای یادگیری و پیشرفت در این حوزه فراهم می کند.

جهت آشنایی دقیق با دوره آموزش مکانیک خودرو با شماره های زیر تماس بگیرید.

تلفن تماس شعبه مرکزی مجموعه تهران پایتخت

021-66123878

09197321688

دوره آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت

در دوره آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت، شرکت کنندگان می توانند مهارت های لازم برای تعمیر و نگهداری خودروها را یاد بگیرند. این دوره شامل آموزش های عملی و تئوری می باشد که به شرکت کنندگان کمک می کند تا به عنوان یک تکنسین ماهر در زمینه مکانیک خودروها فعالیت کنند.

در این دوره، شرکت کنندگان با اصول پایه مکانیک خودرو، سیستم های الکتریکی و الکترونیکی خودرو، تشخیص و رفع عیب های مکانیکی و الکتریکی، تعویض و تعمیرات قطعات خودرو آشنا می شوند. همچنین، این دوره شرکت کنندگان را با ابزارهای مکانیکی و تجهیزات مورد نیاز برای تعمیر خودروها آشنا می کند.

با شرکت در دوره آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت، شرکت کنندگان می توانند به عنوان یک تکنسین ماهر و متخصص در زمینه مکانیک خودروها فعالیت کرده و در این صنعت پر رونق کاری پیدا کنند.

آموزش تعمیرات ایسیو خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت

مجتمع فنی تهران پایتخت یک مرکز آموزشی حرفه‌ای است که به آموزش تعمیرات ایسیو خودرو می‌پردازد. این مرکز با استفاده از تجهیزات پیشرفته و اساتید مجرب، دوره‌های آموزشی متنوعی را برای علاقه‌مندان به حوزه تعمیرات ایسیو خودرو ارائه می‌دهد.

در این دوره‌ها، شرکت‌کنندگان با مبانی ایسیو، انواع قطعات الکترونیکی و نحوه عملکرد آن‌ها آشنا می‌شوند. همچنین، این دوره‌ها به شرکت‌کنندگان کمک می‌کنند تا مشکلات ایسیو خودروها را تشخیص داده و راه‌حل‌های مناسب برای آن‌ها پیدا کنند.

با ثبت‌نام در دوره‌های آموزش تعمیرات ایسیو خودرو در مجتمع فنی تهران پایتخت، شما می‌توانید مهارت‌های لازم برای تعمیر و نگهداری ایسیو خودروها را به دست آورید و به یک تکنسین حرفه‌ای تبدیل شوید.

جهت آشنایی دقیق با دوره آموزش تعمیرات ایسیو خودرو با شماره های زیر تماس بگیرید.

آموزش برق خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت

آموزش برق خودرو یکی از مهارت‌های حیاتی برای تعمیر و سرویس صحیح خودروها است. مجتمع فنی تهران پایتخت، با ارائه دوره‌های آموزشی حرفه‌ای در زمینه برق خودرو، به دانش‌آموزان این امکان را می‌دهد تا به یادگیری مباحث مربوط به سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی خودروها بپردازند.

این دوره‌ها شامل مباحثی همچون اصول برق خودرو، باطری سازی،آموزش سیم کشی خودرو، سیستم‌های تهویه و تبرید، و همچنین تشخیص و رفع عیب‌های برقی مختلف می‌باشد. با گذراندن این دوره‌ها، دانش‌آموزان مهارت‌های لازم برای تشخیص و تعمیر مشکلات برقی خودروها را به دست می‌آورند و می‌توانند به عنوان تکنسین‌های حرفه‌ای در این حوزه فعالیت کنند.

به طور کلی، آموزش برق خودرو در مجتمع فنی تهران پایتخت، یک فرصت عالی برای افرادی است که علاقه‌مند به یادگیری مهارت‌های فنی و تعمیراتی هستند و می‌خواهند در این حوزه به یک حرفه‌ای ماهر تبدیل شوند.

جهت آشنایی دقیق با دوره آموزش برق خودرو با شماره های زیر تماس بگیرید.

آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت

مکانیک خودرو یکی از حرفه‌هایی است که همیشه درخواست بالایی دارد. افرادی که در این زمینه تخصص دارند، می‌توانند به راحتی کاری پردرآمد داشته باشند. اما برای اینکه یک مکانیک خودرو موفق باشد، نیاز به آموزش و تجربه دارد. یکی از مکان‌هایی که می‌تواند به شما در یادگیری و تسلط بر مهارت‌های لازم کمک کند، مجتمع فنی تهران پایتخت است.

مجتمع فنی تهران پایتخت یک مکان برتر برای آموزش مهارت‌های مکانیک خودرو است. این مجتمع با برنامه‌های آموزشی متنوع و کارآموزی‌های عملی، به دانشجویان کمک می‌کند تا تمامی مهارت‌های لازم برای تعمیر و نگهداری خودروها را یاد بگیرند. از آموزش تئوری تا کاربردهای عملی، این مجتمع تلاش می‌کند تا فارغ‌التحصیلان خود را به عنوان مکانیک خودروی حرفه‌ای و ماهر وارد بازار کار کند. همچنین، این مجتمع با استفاده از تجهیزات و ابزارهای پیشرفته، به دانشجویان این امکان را می‌دهد که در یک محیط حرفه‌ای و واقعی تجربه کسب کنند و به مهارت‌های خود بیفزایند.

به طور کلی، آموزش مکانیک خودرو در مجتمع فنی تهران پایتخت یک فرصت عالی برای افرادی است که علاقه‌مند به یادگیری این حرفه هستند. این مجتمع با تیم مدرسین مجرب و تجهیزات مناسب، به دانشجویان این امکان را می‌دهد تا بهترین مهارت‌ها را در حوزه مکانیک خودرو کسب کنند و به یک مکانیک خودروی ماهر تبدیل شوند.

کد خبر 750755

دیگر خبرها

  • آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید
  • برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران است
  • کیفیت هوا در پایتخت قابل قبول است
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند + اسامی و عکس ها
  • ساخت ۴۰ میدان تره بار در پایتخت
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند
  • جولان اولین اتوبوس‌های فرنگی در پایتخت | کرایه هر مسافر ۳شاهی
  • پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر
  • هوای تهران پاک است